Hardinaj e tregon të vërtetën mbi ‘marrëveshjen’ për demarkacion me Listën Serbe

Kryeministri Ramush Haradinaj ka thënë se partitë në koalicion nuk kanë pasur marrëveshje paraprake me Listën Serbe për demarkacionin, njofton Klan Kosova.“Në koalicion me qeverinë nuk kemi pasur një marrëveshje paraprake për një temë të tillë me Listën Serbe”, tha Haradinaj në foltore të Kuvendit.“Ende s’e kemi një dakordim të tillë, jemi në pritje të një opsioni votues që është kredibil, dhe në dobi të vendit”.

Ai ka thënë se demarkacioni po e rëndon edhe sot Kosovën, por tha se qeveria ka arritur aq sa ka pasur hapësirë vepruese.“Qeveria ka bërë aq sa ka arritur, aq sa ka pasur hapësirë vepruese”.“Ka ndihmuar që kjo temë të marrë epilogun e duhur”.Përpos demarkacionit, Haradinaj foli po ashtu edhe për tema të tjera, ndër to edhe dialogu me Serbinë, për çka kërkoi që të gjitha partitë të përfshihen në këtë dialog.“Janë disa tema që e rëndojnë Kosovën dhe e kanë rënduar”.“Është mirë në parlament të kemi diskutim për dialogun, të diskutojmë grupet parlamentare të gjithë dhe të vendosim se si të përfaqësohemi në dialog”.“Që të mos jetë dialogu i njërit prej neve por të jetë i gjithë neve”Sipas Haradinajt, kështu do të sigurohej transparenca, dhe ai insistoi se do ta përkrahë një qasje të tillë, dhe se kjo qasje ekziston mes partnerëve të koalicionit qeverisës.