Syl Tahirsyla tregon deri kur do ket mot me shi.

Syl Tahirsyla tregon deri kur do ket mot me shi.

Related image

Sylë TahirSylaj tregon se deri kur do të zgjasë moti me shi.

Reshjet e mëdha të shiut, janë përcjellur me stuhi të cilat kanë shkaktuar dëme në disa vende të Ballkanit Perëndimor.

Kjo stuhi, është paralajmëruar se mund të prekë sot edhe vendin tonë, përderisa dita ka nisur me reshje të mëdha por në intervale të shkurta kohore.

Gazeta Fol ka kontaktuar profesorin e Meteorologjisë, Sylë Tahirsylaj i cili ka njoftuar se ky mot me shi do të zgjasë deri të enjëten në mbrëmje.

“Ky mot me shi do të zgjasë deri të enjëtën në mbrëmjë”, ka thënë Syla për Metron.

Bazuar në të dhënat e Institutit Hidrometerologjik të Kosovës, zonat më të rrëzikuara janë pjesa veriore e vendit, konkretisht rrjedha e lumit Ibri dhe Sitnica me degët e tyre. Pastaj vjen pjesa lindore e Kosovës, sidomos Kriva Reka me degët e saj dhe pjesa jugore, lumi Lepenci dhe Nerodimja.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *